Deze website is een persoonlijke site gemaakt en onderhouden door Jeroen Arendsen. Het begon tijdens mijn tijd als promovendus als gevolg van mijn algemene interesse in gebaren en HCI en mijn verlangen om verschillende gedachten laagdrempelig te publiceren. Mijn PhD-onderwerp was de perceptie van gebarentaal en andere gebaren. Ik werkte aan een gebarenherkenningsproject aan de Technische Universiteit Delft (DUT). Ik heb ook deelgenomen aan een project (ELo, pdf) om software te maken voor dove kinderen om woordenschat gebarentaal te oefenen.

Inmiddels is de site een site geworden die ook andere aspecten en interesses behandelt, niet alleen gebaren. Het dekt bijvoorbeeld ook mijn interesse in robotica, gebruiksvriendelijk en gebruikerservaring. Daarnaast deel ik af en toe wat persoonlijke bespiegelingen. Uit nostalgie zal ik echter de oude naam ‘A Nice Gesture’ behouden.

Deze site kreeg de naam ‘A Nice Gesture’ naar een workshop gehouden door onze groep bij de TU Delft die in het Nederlands ‘Een Mooi Gebaar’ heette. Dat is een uitdrukking die verwijst naar acts die op zich vrij klein zijn maar groter worden doordat een acteur (succesvol) zijn goede bedoelingen met hen communiceert.

Het logo van de site is een samenvatting van de vraag: “Wat laat mensen zien dat iets een gebaar is?”. Op de foto zie je waarschijnlijk een hand. Maar zie je het gebaar ook? Sommige wel en andere niet. Als u wordt verteld dat het een Queen Anne’s Fan is, zou dat u dan helpen om het gebaar te zien?

Deel en geniet!

Jeroen